İzmir, 20/10/2026
Sayı,      389/2026

Değerli Üyelerimiz,

Derneğimizin “Sektör Sohbetleri” konulu toplantısı 19 Ekim 2026 Pazartesi günü Yönetim Kurulumuz, Hukuk Danışmanlarımız ve misafirlerimizin katılımı ile yapılmış olup, görüşülen konular özet halinde aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Hande Çaylayık
İzmir Deniz Nakliyecileri Derneği
Dernek Müdürü

Katılımcılar SAYIN = Şükriye Vardar, Yiğit Özbütev, Ahmet Neşet Erensoy, Selim Levi, Corrado Dragonetti, Nur Özgen, Jozef Çukurel, Orkun Tekin, Ahmet Çalık, Zeynep Çalık , Barış Çalık, İlayda Ceylanoğlu, Ali Gündağ, Coşkun Köse

Yönetim Kurulu Başkanımız Sn.Şükriye Vardar son sektör sohbetleri toplantımızdan günümüze kadar geçen süreç içerisinde gerçekleşen konular hakkında bilgi paylaşımında bulunmuştur. Konular özetle aşağıdaki gibidir.

SEKTÖR SOHBETLERİ

  1. Ağustos ayı sektör sohbetlerimizden sonra Yönetim Kurulumuzun İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Sayın Ahmet Özaltın ve Ege Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Sayın Olgun Toprakçı’ya yapmış olduğu nezaket ziyaretleri ve görüşülen konular hakkında bilgi paylaşımında bulunulmuştur.
  1. İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimleri hakkında bilgi paylaşımında bulunulmuştur ve yeni dönemin hayırlı olması dilekleri iletilmiştir.
  1. Dernek Hukuk Müşavirimiz Sayın Barış Çalık Özet Beyan Eksiklik veya Fazlalığı konusu ile ilgili hukusal açıdan açıklamalarda bulunmuştur.
  1. Kasım ayının ikinci haftası yapılması planlanan Ankara ziyaretleri hakkında bilgi paylaşımında bulunulmuştur. Ankara ziyaretimizde görüşülmesi planlanan konular aşağıdaki şekilde özetlenmiştir.

·        Bakanlıkla yürütülen görüşmeler kapsamında Haziran ayında, yük gemiden konteyner olarak tahliye ediliyorsa takibatın konteyner bazında yapılmasına ilişkin bir talimat yayımlandı. Ancak Mersin Gümrük Müdürlüğü tarafından  bu talimatın dikkate alınmadığı ifade edildi.Konu hakkında görüşme,

·        Özet Beyan ve manifestonun birleştirilmesi ile ilgili daha önce hazırlamış ve bakanlığa sunmuş olduğumuz çalışmamız hakkında görüşme,

·        Son dönemde sıklıkla yaşanan X-ray e tabi tutulan konteynerler hakkında görüşme,

·        İhracat konteynerlerine koyulan blokeler hakkında görüşme,

·        Transit yüklerdeki risk analizleri hakkında görüşme,

·        Yakıt cezaları hakkında görüşme,

·        Hızlı transitler ile ilgili yaşanan sıkıntılar hakkında görüşme.

Saygılarımızla,

Hande Çaylayık
İzmir Deniz Nakliyecileri Derneği
Dernek Müdürü

Duyuru görseli

Duyuru görseli

Duyuru görseli