Cuma, 26 Nis 2024
025/2021 Genel Kurul Toplantıları hk.

İzmir, 19/02/2021
Sayı, 025/2021

Bildiğiniz üzere yasal düzenleme gereği Derneğimizin yıllık Genel Kurul toplantısı her yıl Şubat ayı içerisinde yapılmakta idi. Ancak yaşadığımız Covid-19 pandemisi nedeniyle yapılan idari düzenlemeler uyarınca tüm dernek genel kurulları 28 Şubat tarihine kadar ertelenmiş ve seçilmiş dernek organlarının da görevlerine devam etmeleri kararlaştırılmış bulunmaktadır. Dernekler idaresi ile yaptığımız istişarelerde bu erteleme sürecinin yenilenerek uzatılacağı beklentisinin söz konusu olduğu tarafımıza şifahen bildirilmiştir. Genel Kurul erteleme sürecinin bu şekilde uzatılması halinde yapılacak yeni düzenlemeye uymak durumunda kalmamız gerekecek; Ancak beklenen uzatmanın yapılmaması durumunda ise derneğimiz genel kurulunun Mart 2021 ayı içerisinde yapılması zorunlu olacaktır ve bu takdirde genel kurul tarihi ve yapılış şekli sizlere ayrıca duyurulacaktır. Dernekler mevzuatı uyarınca dernek genel kurullarının internet ortamında yapılabilmesini öngören bir düzenlemenin bulunmaması nedeniyle, dernekler idaresince aksine bir uygulama kabul edilmediği takdirde genel kurulumuzun geçtiğimiz yıllardaki gibi fiziki toplantı şeklinde yapılması gerekecektir.
Bu konudaki gelişmeler hakkında üyelerimizi bilgilendireceğiz.

Hukuk Müşavirimiz Sayın Ahmet ÇALIK’ a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

İzmir Deniz Nakliyecileri Derneği
Yönetim Kurulu adına,
Jozef ÇUKUREL (Başkan) Şükriye VARDAR (Başkan Yrd.)